Скандален МОНТАЖ за КОСТУР! Риболов на ПОПЕР и още нещо….

В това видео ще видите сеч на костури на повърхностни примамки и още нещо. Изключително резултатен се оказа един много идиотски монтаж, който със сигурност много ще ви учуди.

Този път с Краси отидохме по-рано и хванахме по-голяма активност на повърхностни примамки.

С напредването на времето рибите отново спряха да атакуват повърхностните примамки, но все пак продължихме да ги ловим по много интересен начин. Останете с нас, за да разберете как.

Този път бях взел само 2 такъма – 1 спинингов и 1 кастингов.

Спининговият се състояеше от Tailwalk Fullrange S65L, макара Tailwalk Speaky и влакно 4-жилна Унитика Егинг с ПЕ рейтинг 0.5 .

В канала ми има детайлни ревюта и за въдицтаа и за макарата, по-късо ще дам линкове за тях.

Другата пръчка е билдната от мен със Сузуки бланкс 7.6 фута 3.5-11гр, невероятна бланка със страхотен строй и чувствителност.

Макарата към нея беше Daiwa Zillion 1016 с олекотена тунинг шпула за леки примамки с навито ПиУи 1-ца.

Повърхностните приамамки, на които ловихме бяха Lucky Craft Bevy Popper, Savage Gear 3D Minnow Pop Walker, Бабачко и едно малко поперче ръчна изработка от моя приятел Димитър Колев. Напишете долу в коментарите, на каква повърхностна примамка сте имали повече успех – на уокър или на попер.

Забелязах, че тъй като задната кука на Беви Попер е с перушина, рибите я налапваха по-добре и при еднакъв брой удари, на нея имаше видимо по-добра успеваемост.

Рибите бяха малки до средни, като за съжаление, този път изненади нямаше. Но пък бройката беше повече от добра, имаше серии без празна проводка, дубъли, абе – голям кеф.

В един момент рибите започнаха да следят повърхностните примамки, но без да ги удрят. Тогава на помощ дойде един много идиотски монтаж, откриването на който ще споделя в едно от следващите видеа.

Монтажът е много прост – на около 30см над попера, на поводче или директно за линията се връзва друга кука, със силикон. Рибите тръгват след повърхностната примамка, най-вероятно защото я асоциират с друг костур, гонещ малка рибка и се хващат на силикона, който в случая беше Jackson Pipi ring.

И задължително останете докрая на видеото, защото ще загатна за нещо още по-идиотско в костурския риболов.

Системата беше изключително резултатна, като над 90% от рибите се хващаха на куката със силикона и много малка част – на самия попер. Разбира се, имаше и няколко дубъла.

Задължително го опитайте, ако усетите, че костурите са горе високо, но не атакуват повърхностните примамките. С този монтаж гарантирано ще имате успех.

Вижте също ревюто на Фулрейндж S65L, в което го изправих срещу новото Баху Трес от картата горе вдясно и заповядайте във Фейсбук групата РиХ с Ванкокрафт, линк към която има долу в описанието.

С напредването на деня, кълванетата леко се разредиха, но все пак продължиха в доволни количества. Може да се каже, че по едно време ни омръзна да скубем. Една част от костурите бяхме събрали в кепа садка, но накрая отново решихме да ги пуснем.

Скандален МОНТАЖ за КОСТУР! Риболов на ПОПЕР и още нещо….